Potpisan ugovor sa izvođačem radova na rekonstrukciji i izgradnji KCV

0
126

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas potpisivanju ugovora sa izabranim izvođačem radova na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Vojvodine. Ugovor su potpisali ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar i izvršni direktor Konzorcijuma „GH holding“ Gregor Jernejc.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas potpisivanju ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Vojvodine. Brnabić je tom prilikom podsetila na to da se na ovom ugovoru dugo radilo, dodajući da je ovaj trenutak veoma važan za dalje jačanje našeg zdravstva, što je jedan od prioriteta Vlade Srbije. Ona je ujedno izrazila zahvalnost Evropskoj investicionoj banci, koja prati ulaganja u zdravstveni sistem Srbije, na tome što je sa Vladom Srbije radila na tome da se dođe do ovog ugovora.

Prema rečima premijerke Brnabić, urađeno je približno 80 objekata primarne zdravstvene zaštite, za šta je izdvojeno 16 miliona evra, a u toku su radovi na izgradnji šest domova zdravlja, vrednih 15 miliona evra. Takođe, kako je ukazala, do sada je uloženo više od 202 miliona evra u opšte bolnice i zdravstvene centre širom Srbije, kao i više od 300 miliona evra u izgradnju klinika i specijalizovanih bolnica, poput Tiršove, KBC Zemun, Dragiša Mišović, faze 1 Urgentnog centra. Zahvaljujući svemu tome, kako je naglasila, možemo da zbrinemo sve pacijente, pre svega, one koji su zaraženi koronavirusom, ali i da se borimo za nekovid pacijente.

Brnabić je ukazala na to da su u toku radovi na izgradnji dve kovid bolnice, u Batajnici i Kruševcu, u koje je uloženo 80 miliona evra, izrazivši zahvalnost svim zdravstvenim radnicima širom Srbije, koji se bore protiv koronavirusa. Ona je istakla da je sve što oni rade za divljenje i da šta god mi uradili, nikada nećemo moći dovoljno da im se odužimo za sve što su učinili, dodavši da su zdravstveni radnici iz dana u dan pod sve većim pritiskom jer je broj obolelih sve veći.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here