Vučić uručio odlikovanja lekarima

0
218

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja za zasluge na suzbijanju epidemije korona virusa lekarima kojima je to priznanje pripalo povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja za zasluge u suzbijanju korona virusa lekarima koji su odlikovani povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu 11. novembra. Tom prilikom on je rekao da im ordenje pripada ne po političkoj osnovi nego zbog njihovog rada i svakodnevne posvećenosti te da na to treba da budu ponosni.

Aleksandar Vučić zahvalio se lekarima za sve što čine svakog dana u borbi protiv korona virusa poručivši im da su oni pravi heroji današnjice.

Ordenom Karađordjeve zvezde prvog stepena odlikovan je infektolog Mijomir Pelemiš, bivši direktor Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije i aktuelni član vladinog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije.

Karađorđevom zvezdom drugog stepena odlikovani su epidemiolog Branislav Tiodorović, direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović i direktorka Instituta za onkologiju radiologiju KCS Danica Grujičić.Ordenom Karađorđeve zvezde trećeg stepena Vučić je odlikovao zamenicu direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS Ivanu Milošević, specijalistu anesteziologije u Kliničkom centru Srbije Nebojšu Lađevića, direktorku Kliničko-bolničkog centra “Bežanijska kosa” Mariju Zdravković i direktora Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra u Nišu Radmila Jankovića. Zlatnom medaljom za zasluge odlikovani su direktor KBC “Dr Dragiša Mišović” Vladimir Djukić, anesteziolog te zdravstvene ustanove Vladimir Radović, medicinska sestra KBC Radica Avramović kao i higijeničarka na Klinici za infektivne i tropske bolesti Ana Stojković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here