Vučić uručio odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

0
393

Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za izuzetne zasluge i doprinos u sprovođenju aktivnosti na sprečavanju širenja zarazne bolesti Kovid-19, odlikovanim na dan državnog praznika Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za izuzetne zasluge i doprinos u sprovođenju aktivnosti na sprečavanju širenja zarazne bolesti Kovid-19. Oni su odlikovani na Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Uručenju odlikovanja prisustvovali su potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. Predsednik Vučić je, obraćajući se okupljenima, istakao da je reč o vrednim i važnim odlikovanjima, ali ne u materijalnom, već u „ljudskom smislu“.

Zlatna medalja za zasluge uručena je komandantu kovid bolnice Vojnomedicinskog centra “Karaburma” pukovniku dr Ivu Udovičiću. Orden belog orla sa mačevima trećeg stepena uručen je zameniku komandanta Komande za obuku brigadnom generalu Jelesiju Radivojeviću i komandantu privremenih kovid bolnica “Beogradski sajam” i “Beogradska arena” pukovniku Radivoju Anđelkoviću. Orden zasluga za odbranu i bezbednost trećeg stepena uručen je upravniku Vojne bolnice Novi Sad pukovniku dr Draganu Korugi. Srebrna medalja za hrabrost „Miloš Obilić” uručena je potpukovniku Branislavu Krnjajiću, angažovanom na sprovođenju mera obezbeđenja graničnih prelaza, migrantskih centara i prihvata naših državljana pristiglih iz inostranstva i kapetanu Tomi Zorziću, angažovanom tokom realizacije zadataka sa pripadnicima Oružanih snaga Ruske Federacije na sprečavanju širenja zarazne bolesti Kovid-19. Srebrna medalja za zasluge uručena je načelniku Instituta za epidemiologiju VMA pukovniku Srđanu Laziću, načelniku odeljenja u Klinici za infektivne i tropske bolesti VMA pukovniku Petru Ćurčiću, upravniku Vojnomedicinskog centra “Karaburma” potpukovniku Milanu Mladenoviću, načelniku Centra za hitnu pomoć VMA potpukovniku Milanu Jovanoviću, potpukovniku Negovanu Ivankoviću, angažovanom tokom realizacije zadataka sa pripadnicima Oružanih snaga Ruske Federacije na sprečavanju širenja zarazne bolesti Kovid-19, načelniku Servisa za održavanje VMA zastavniku prve klase Momčilu Mariću, zatim zastavniku Miroslavu Ljiljaku, angažovanom na sprovođenju mera obezbeđenja Doma učenika srednjih škola “Patrijarh Pavle” i privremene kovid bolnice VMC “Karaburma”, zastavniku Goranu Petroviću, angažovanom na sprovođenju mera obezbeđenja Kliničkog centra Kragujevac i zastavniku Jovici Deljaninu, angažovanom na organizaciji sprovođenja mera za sprečavanje širenja zarazne bolesti Kovid-19. Zlatna medalja za revnosnu službu uručena je komandantu privremene kovid bolnice Hala “Čair” u Nišu potpukovniku Zoranu Smiljkoviću.

Predsednik Republike uručio je danas i Orden belog orla sa mačevima drugog stepena potpukovniku u penziji Dragutinu Dimčevskom za ispoljeno lično herojstvo i vešto komandovanje 53. graničnim bataljonom Vojske Jugoslavije tokom 1998. i 1999. godine, a povodom 21. godišnjice bitke na Košarama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here