Đorđe Vukadinović – Za promenu vlasti je neophodna promena političke i medijske klime

0
208

Da bi došlo do ikakvih promena u Srbiji, prvo se mora promeniti politička i medijska klima koja vlada, a koja je u Crnoj Gori i Republici Srpskoj znatno drugačija, poručio je Đorđe Vukadinović.

Posle izbora u Republici Srpskoj i poraza stranke Milorada Dodika SNSD-a u Banja Luci i Bijeljini mnogi već najavljuju smenu vlasti na svim nivoima. Talas mladih političara na Balkanu donosi velike političke promene u regionu. Upitali smo političkog analitičara Đorđa Vukadinovića da li se taj talas promena može preneti i u Srbiju.

Razmatrajući mogućnost promena u Srbiji, nakon promena koje su se dogodile u Crnoj Gori i Republici Srpskoj, politički analitičar Đorđe Vukadinović, izjavio je da se ne može nikakav talas stihijski preneti na Srbiju dok se ne ostvari kakva-takva demokratska atmosfera. Vukadinović je rekao da su i Crna Gora i Republika Srpska daleko od demokratije kakva vlada u nekim evropskim zemljama, ali da bar opozicija ima mogućnosti da putem medija plasira svoje ideje, pa građani mogu da odluče kome će verovati. Zbog toga ne treba u srpskim političarima tražiti Stanivukoviće ili Abazoviće, kao ni nekoga ko bi bio mesija i Srbiju izvukao iz svih njenih problema, već menjati medijsku i političku klimu i okrenuti se ljudima koji bi se potrudili da saniraju probleme koji postoje.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here