Oproštajna poseta ambasadora Bugarske Vučiću

0
82

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Bugarske Radka Vlajkova i zahvalio mu na značajnom doprinosu razvoju srpsko-bugarskih odnosa tokom diplomatskog mandata u Beogradu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Bugarske u Srbiji Radka Vlajkova. Vučić je tom prilikom rekao da Srbija i Bugarska imaju dobre odnose, mnogo bolje nego drugi u regionu, i uputio pozdrave predsedniku Radevu i premijeru Borisovu. Predsednik je naglasio i značaj saradnje kroz format Kvadrilaterale, odnosno Visokog saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke, jer ga smatra veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa i promociju politike mira i stabilnosti u regionu, kao i društveni i ekonomski razvoj. Predsednik Vučić je ambasadoru Vlajkovu poželeo mnogo uspeha na novoj ambasadorskoj dužnosti, koju uskoro preuzima. Ambasador Radko Vlajkov je zahvalio predsedniku Vučiću na ličnom doprinosu u intenziviranju saradnje dveju zemalja i podizanju bilateralnih odnosa na nivo koji je ocenio kao najbolji u istoriji.

Predsednik Vučić i ambasador Vlajkov su izrazili uverenje da će ekonomske veze ojačati, kao i saradnja u svim oblastima od zajedničkog interesa, i konstatovali da se trgovinska saradnja u poslednjih nekoliko godina gotovo udvostručila. Oni su, takođe, konstatovali da će od najvećeg značaja biti završetak auto-puta od Sofije do granice dveju zemalja, kao i gasovoda Balkanski tok.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here