Donacija DRÄXLMAIER Group osnovnim školama

0
101

DRÄXLMAIER Group je osnovnim školama na teritoriji Zrenjanina i okolnih naseljenih mesta donirao 100 računara sa ciljem da olakša rad učenika i prosvetnih radnika u realizaciji nastave tokom pandemije koronavirusa i stvori bolje uslove za održavanje nastave „na daljinu“.

Pandemija korona virusa je promenila mnoge sfere naših života, a promena je posebno vidljiva u obrazovanju gde su deca školske klupe zamenila „online” učionicama. Kompanija DRÄXLMAIER Group je osnovnim školama donirala 650 litara sredstva za dezinfekciju kao vid pomoći u stvaranju bezbednijih uslova za rad učitelja i najmlađih učenika koji nastavu i dalje imaju u školama. Iz kompanije su poručili da im je čast i zadovoljstvo što ovom donacijom mogu da doprinesu olakšavanju pripremnog procesa za nastavu „na daljinu“ i izrazili nadu da će računari biti od velike koristi prosvetnim radnicima u Zrenjaninu i okolnim naseljenim mestima i da će učenici moći da pohađaju nastavu bez problema i tokom pandemije. Svih 28 osnovnih škola na teritoriji Zrenjanina je obuhvaćeno ovom akcijom. DRÄXLMAIER je kompanija koju lokalna zajednica već godinama prepoznaje, ne samo po uspešnom poslovanju, već i po visokom stepenu društvene odgovornosti, posebno kada su u pitanju najmlađi, obrazovanje, škole i predškolske ustanove.  Ovo je vredna donacija, značajna za očuvanje zdravlja najmlađih, kao i podrška razvoju, učenju i unapređenju učenika kroz korišćenje savremenih informacionih tehnologija u nastavi. Školska uprava Zrenjanin je u ime zrenjaninskih škola pozdravila ovu akciju i zahvalila se kompaniji na ovoj izuzetno vrednoj donaciji.

Osim donacije 100 računara osnovnim školama, DRÄXLMAIER Group je od početka pandemije korona virusa donirao i 90 računara i 10 monitora zdravstvenim ustanovama na teritoriji Zrenjanina.  Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ u Zrenjaninu donirano je 80 računara. Računari su raspoređeni u svim službama u zavisnosti od prioriteta i potreba, a ova oprema se koristi i u respiratornom centru odnosno kovid ambulanti za brži unos i obradu podataka o pacijentima obolelim od korona virusa. Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ i Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“, donirano je 10 računara, monitora, tastatura i miševa sa ciljem da se olakšaju svakodnevne aktivnosti lekara i tehničara u kovid odeljenjima i tako omogući pacijentima koji su na bolničkom lečenju što bolja i kvalitetnija nega.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here