Darko Trifunović – Država ne želi da se izbori sa bezbednosnim problemom koji predstavljaju migranti

0
198

Prema rečima profesora Darka Trifunovića, država bi trebalo da što pre donese zakon kojim se jasno definiše status migranata, kao i dužina njihovog boravka na teritoriji Republike Srbije, kako bi se izbegli potencijalni bezbednosni problemi.

Migrantska kriza i dalje opterećuje Evropu i odnose unutar Evropske unije. Srbija takodje podnosi teret ove krize jer su kolone migranata zaustavljene na granici sa Hrvatskom i Madjarskom. Ministarka Darija Kisić-Tepavčević najavila je nove mere kojima će se poboljšati status migranata u Srbiji. Da li migranti predstavljaju ekonomski i bezbednosni problem upitali smo profesora Darka Trifunovića.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije javnosti je poručeno da nema razloga za brigu i širenje neproverenih vesti u vezi sa migrantima, jer država radi svoj posao. Kako je ministar Vulin izjavio, nijedan migrant bez validnih dokumenata i dozvola nema mogućnosti da se zadržava na teritoriji Srbije, pravi kampove ili se kreće ulicama. Nasuprot tome, profesor Darko Trifunović mišljenja je da država nema dovoljan uvid u identitet migranata, te da među njima ima i pripadnika islamskih organizacija koji mogu predstavljati bezbednosni problem po Srbiju i njene stanovnike. Zbog toga bi, kako je on rekao, bilo neophodno da se donese zakon koji bi regulisao status migranata i dužinu boravka ovih lica na teritoriji Srbije, a ne da im se, pre svega toga, poboljšava položaj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here