Održana sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti

0
200

Šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti i ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je danas, nakon redovne sednice Biroa koja je održana u zgradi Predsedništva Srbije, da je bezbednosna situacija u Republici Srbiji stabilna. 

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Nebojša Stefanović je nakon sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti istakao da su naše službe razmatrale kako da Srbija i njeni građani budu još bolje i efikasnije zaštićeni od novih pretnji koje postoje u svetu, a za koje se spremaju i druge službe bezbednosti, naročito u oblasti sajber i hibridnih pretnji, koje su sve češće prisutne, ne samo u zemljama Evrope, već i u drugim zemljama. Sednici Biroa, kojom je ministar Stefanović predsedavao, prisustvovali su direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić, direktor Vojnobezbednosne agencije brigadni general Đuro Jovanić, direktor policije Vladimir Rebić, zamenik direktora Vojnoobaveštajne agencije pukovnik Dejan Pajić i direktor Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka Goran Matić.

Na sednici je razmatrana i aktuelna bezbednosna situacija u pogledu potencijalnih terorističkih pretnji. Zaključeno je da su službe u prethodnom periodu učinile iz svojih nadležnosti mnogo u pravcu njihovog otklanjanja, ali da će se i ubuduće intenzivno raditi na sagledavanju i praćenju situacije u vezi sa povratkom boraca sa stranih ratišta i moguće ekstremne radikalizacije. Kako je Stefanović  naglasio, sve službe bezbednosti i u ovom trenutku aktivno rade kako bi potencijalne pretnje bile minimalne i kako bi otklonile bilo kakav bezbednosni rizik po građane Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here