Sastanak Ane Brnabić i ambasadora Poljske

0
103

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Poljske u Srbiji Rafalom Perlom o daljem jačanju sveukupne saradnje Srbije i Poljske, ocenivši tom prilikom da su bilateralni odnosi dveju zemalja tradicionalno dobri.

 

Tokom sastanka sa ambasadorom Poljske u Srbiji Rafalom Perlom premijerka Ana Brnabić je izrazila uverenje da bi planirana poseta premijera Poljske Andžeja Dude, sredinom naredne godine, dodatno ojačala bilateralne odnose dveju zemalja, doprinela otvaranju novih mogućnosti za razvoj trgovinskih odnosa i podstakla nove investicije. Brnabić je izrazila zahvalnost Poljskoj na podršci koju pruža Srbiji u procesu evrointegracija angažovanjem u okviru Berlinskog procesa i kroz aktivnosti Višegradske grupe.

Ambasador je preneo premijerki čestitke koje joj je premijer Duda uputio povodom novog mandata na čelu Vlade Srbije, i istakao da Poljska podržava evropski put Srbije, kao i da su ekonomske reforme dale dobre rezultate. Time su, kako je dodao, stvoreni uslovi za jačanje saradnje kroz nove investicije i zajedničke projekte, za šta je Poljska veoma zainteresovana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here