Sastanak Vučića sa ministrima i direktorima javnih preduzeća

0
138

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić održao je danas sastanak sa ministrima u Vladi Republike Srbije i direktorima javnih preduzeća zaduženim za strateške projekte iz oblasti infrastrukture, rudarstva, energetike i privrede. Predsednik Vučić informisao je ministre o dosadašnjim razgovorima sa predstavnicima EU, Kine, Rusije, SAD i njihovom interesovanju za ekonomsku situaciju u Srbiji.

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić održao je danas sastanak sa ministrima u Vladi Republike Srbije i direktorima javnih preduzeća zaduženim za strateške projekte iz oblasti infrastrukture, rudarstva, energetike i privrede. On je istakao da je suština današnjeg sastanka pronalaženje najboljeg mogućeg rešenja za ekonomski rast i bolji život građana Srbije.

Na sastanku je bilo reči o investicijama, ekonomskoj situaciji, saradnji među državama i ključnim infrastrukturnim projektima.

Predsednik Vučić je rekao i da je država tokom kovid krize, gledala da sačuva privredu ne povećavajući javni dug preko nivoa Mastrihta, iako su preko tog nivoa išle i najmoćnije zemlje Evrope. On  je naglasio da ćemo probati da vratimo azerbejdžanski kredit od 170 miliona evra uzet 2011. godine kada je kamata zbog lošeg rejtinga naše zemlje bila čak četiri odsto, i istakao da će to smanjiti javni dug naše zemlje za 0,4 odsto, dodajući da naš javni dug sada iznosi oko 57,9 odsto bruto domaćeg proizvoda, što je značajno niže nego u zemljama Evrope.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here