Eksplozija u fabrici vode, nadležni ćute

0
160

U ranim jutarnjim časovima došlo je do eksplozije u postrojenju fabrike vode, dva radnika su povređena, a istraga o uzrocima nesreće je u toku. U fabrici vode nisu želeli da nam daju izjavu o ovom događaju uz izgovor da je istraga u toku i uz najavu zvaničnog saopštenja, a u JKP Vodovod i kanalizacija dobili smo izjavu da je vodosnabdevanje, koje je u jutarnjim časovima preuzelo ovo preduzeće, stabilno i uredno na teritoriji celog grada.

 

Jutros oko 5 časova u postrojenju fabrike vode u našem gradu došlo je do eksplozije prilikom koje su dva radnika zadobila povrede u vidu opekotina. Kolektivna povreda na radu dogodila se, prema prvim saznanjima, tokom postupka hlorisanja vode u pogonu zatvaračnice. Želeći da dođemo do informacija o ovom događaju posetili smo fabriku vode u nadi da ćemo dobiti izjavu od direktora postrojenja Bojana Dimkića. Međutim, Dimkić nije želeo da da izjavu niti da dozvoli snimanje postrojenja ni ekipi KTV televizije ni fotoreporteru Lista Zrenjanin.

Nakon jutrošnje nezgode vodosnabdevanje u gradu preuzelo je JKP Vodovod i kanalizacija Zrenjanin. Vodosnabdevanje je stabilno i uredno na teritoriji celog grada, rekao je Siniša Gajin rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija.

Eksplozija koja se jutros dogodila u postrojenju fabrike vode samo je još jedan u nizu dokaza da je posao od značaja za zdravlje naših sugrađana i funkcionisanje vodosnabdevanja u našem gradu poveren sumnjivim licima i licima koja nisu sposobna da vode to postrojenje. Podsećamo vas da fabrika vode već pet godina ne uspeva da ispuni preuzete ugovorne obaveze i da obezbedi zdravu pijaću vodu Zrenjanincima iako joj je, po nekim procenama, do sada uplaćeno preko 100 miliona dinara. Čak je i Zakon o komunalnim delatnostima izmenjen kako bi ugovor koji je Grad Zrenjanin potpisao sa fabrikom vode bio u skladu sa tim zakonom. Konzorcijum koji ima ozbiljne finansijske poteškoće i koji nema iskustva u vodosnabdevanju igra se kako sa zdravljem Zrenjaninaca i jednim od osnovnih ljudskih prava – pravom na zdravu pijaću vodu, tako i sa rasipanjem novca građana Zrenjanina već godinama, a sada je došlo krajnje vreme da se ovim slučajem pozabave i tužilaštvo i sud ako konačno budu imali hrabrosti da rade svoj posao.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here