Rade Panić o tv duelu sa Vučićem

0
105

Govoreći o važnosti dijaloga na kome bi se razgovaralo o činjenicama i izneli dokazi za tvrdnje sa obe strane, Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta izneo je stav da inicijativa za dijalog sa nekim ko predstavlja većinski deo medicinske struke treba da dođe od strane ministra ili predsednika, ukoliko se radi o ozbiljnoj vlasti koja se odgovorno ponaša prema svojim građanima.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta doktor Rade Panić pozvao je predsednika Aleksandra Vučića na tv duel. Prethodno je predsednik Vučić nekoliko puta prozivao doktora Panića na televizijama sa nacionalnom frekvencijom okarakterisavši ga kao neznalicu i kao nekog ko radi protiv zdravstvenog sistema i protiv države. Upitali smo doktora Panića da li veruje da će do ovog tv duela doći.

Pozivajući se na optužbe predsednika republike Aleksandra Vučića, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić, rekao je da je njegov posao i obaveza da informiše javnost o činjenicama koje se tiču zdravlja građana jer su epidemija i stanje u zdravstvenom sistemu trenutno najvažnija pitanja. Rade Panić je naglasio i da su ga od svih optužbi najviše pogodile one u kojima je nazvan izdajnikom bez ijednog osnova. On je pozvao predsednika da argumentavano, u duelu, obrazloži svoje tvrdnje, ali je tom prilikom predložio i da se organizuje duel dr Zorana Radovanovića i dr Predraga Kona, kako bi stručnjaci razgovarali o stanju u zemlji u vezi sa pandemijom. Panić je istakao da bi informacije iznete u takvom duelu bile od ključne važnosti za nastavak borbe protiv virusa Kovid19, a to bi trebalo da bude jedan od najvažnijih zadataka ozbiljne države ukoliko zaista misli o svom stanovništvu, naglasio je predsednik Sindikata lekara i farmaceuta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here