Miodrag Majić – Promenio se odnos Aleksandra Stepanovića prema vlasti

0
505

Izjave kolege Aleksandra Stepanovića, predsednika Višeg suda u Beogradu, govore da se nešto promenilo u njegovom odnosu sa vladajućim strukturama kojima je uvek bio blizak, izjavio je Miodrag Majić, sudija Apelacionog suda.

 

Predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović dao je intervju u kome je govorio o pritiscima na pravosuđe, kritikovao rad tužilaštava i napredovanje pojedinih sudija. Među pomenutim sudijama našao se i Miodrag Majić koji je posle ovog intervjua postavio pitanje: zašto se sudija Stepanović tek sada “budi” i odlučuje da priča o pomenutim temama. Zamolili smo sudiju Miodraga Majića da prokomentariše ovaj potez sudije Aleksandra Stepanovića.

Predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović je u intervjuu za KRIK izjavio da pred srpskim sudovima nema nijednog slučaja visoke korupcije, te da je izjava predsednika Aleksandra Vučića koja se odnosi na Filipa Koraća i Dragoslava Kosmajca zapravo, neka vrsta pritiska na sudstvo u Srbiji. Tom prilikom Stepanović je rekao i da intervjui republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac zvuče kao da je stanje u Srbiji idilično. To je izazvalo reakciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je naveo kako je Aleksandar Stepanović pod uticajem stranih ambasada i da naše sudstvo upravo zbog uticaja sa strane nije nezavisno. Vesna Rakić Vodinelić, profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta Union u penziji ocenila je da je predsednik sličnim rečima umeo da okarakteriše rad i sudije Miodraga Majića. U vezi sa tim  dešavanjima, sudija Majić, koji je takođe pomenut u Stepanovićevom intervjuu, izjavio je da je za razumevanje relacija između sudstva i vlasti značajno odgovoriti na pitanje zbog čega se predsednik odrekao Aleksandra Stepanovića sa kojim je imao blisku saradnju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here