Viorel Flora završava oslikavanje murala patrijarha Irineja

0
277

Akademski slikar Viorel Flora privodi kraju radove na oslikavanju murala patrijarha Irineja na Žitnom trgu. Oslikavanje murala traje već tri nedelje, a i pored toga što je slikarski bilo izuzetno zahtevno njegovo nastajanje na samom početku ometala je i jaka košava.

Već tri nedelje poznati zrenjaninski akademski slikar Viorel Flora radi na oslikavanju murala nedavno preminulog patrijarha Irineja na fasadi zgrade na Žitnom trgu. Radove privodi kraju uz zahvalnost svima koji su mu pomogli da ostvari ovu svoju zamisao, a kako je rekao ona se dopala i brojnim prolaznicima koji su ispratili nastajanje murala.

Rad na muralu nije jednostavan kako po pitanju samog slikarstva tako i kada su u pitanju visina skele, koju je Flora pomenuo, ali i vremenske prilike i hladni dani s kraja novembra i u prvoj polovini decembra.

Viorel Flora je otkrio i zašto se odlučio za oslikavanje murala na kom je patrijarh Irinej.

Mural veličine 25 kvadratnih metara će ovih dana biti završen, radovi su trajali tri nedelje, a Flora je zadovoljan svojim delom. Kako je rekao dokaz da je mural uspešno oslikan je to što iz kog god ugla da se posmatra deluje kao da oči patrijarha Irineja prate posmatrača.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here