Zlatibor Lončar – Fajzerove vakcine stižu u Srbiju početkom sledeće nedelje

0
89

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će prve doze vakcine kompanije „Fajzer“ stići u Srbiju u ponedeljak ili utorak, i to u prvoj tranši nešto manje od 5.000 doza, a primiće ih korisnici staračkih domova.

 

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da će početkom naredne nedelje u našu zemlju stići prve doze vakcine kompanije Fajzer. Prema njegovim rečima stići će nešto manje od 5.000 doza koje su namenjene korisnicima staračkih domova. Lončar je naveo da je uvozna dozvola za vakcine kompanija „Fajzer“ i „Biontek“ izdata juče u Agenciji za lekove i medicinska sredstva Republike Srbije i da prve doze stižu onako kako je obećano do kraja godine. Prema njegovim rečima, Srbija je među prvima dobila vakcine jer je bila jedna od pet prvih zemalja na svetu koja je potpisala ugovor sa kompanijom „Fajzer“.

Ministar Lončar je izrazio nadu da će dozvolu dobiti i drugi proizvođači vakcina, istakavši da će tada građani Srbije imati mogućnost da izaberu vakcinu, uz napomenu da će vakcinacija biti besplatna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here