Nemanja Šarović – Ako smo po nečemu prvi to je rupa u budžetu

0
111

Analizirajući ulaganja u srpsku privredu koja će, po rečima Nemanje Šarovića, biti 4 milijarde i 110 miliona evra, predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“ rekao je da bi sa takvim ulaganjima srpska privreda mogla procvetati da se zaista radi o zdravoj privredi.

 

Po novom rebalansu budžeta koji je izglasan u republičkoj skupštini projektovani budžetski deficit iznosi 483 milijarde dinara. Ovaj istorijski deficit posledica je epidemije Covid19 i po procenama stručnjaka Srbija će morati značajno da poveća svoj javni dug kako bi popunila rupu u budžetu. Zamolili smo predsednika pokreta “Ljubav, vera, nada” Nemanju Šarovića da prokomentariše ove procene.

Komentarišući stanje u budžetu Republike Srbije, kao i nove mere koje je propisala Vlada Srbije za pomoć privredi i prevladavanje krize izazvane virusom Kovid19, Nemanja Šarović, predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“ naglasio je da o stanju srpske privrede stalno čujemo oprečne informacije. Ipak, ako sagledamo stvarno stanje stvari, jasno je da država ovim merama pokušava da pomogne privredi da preživi i ostane bar na nuli, ali su i te mere sprovedene na način koji neće dati željene rezultate ako situacija sa epidemijom korona virusa potraje. Kao dobar primer ulaganja u privredu, Šarović je naveo Nemačku, čija ulaganja jesu velika, ali je set mera tako širok da obuhvata sve segmente ekonomije, kako bi privreda mogla da krene dalje odmah po završetku pandemije. Za razliku od nemačke, posledice otežanog rada srpske privrede bi mogle biti jako velike, zaključio je Šarović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here