Na navode predsednika republike da će Srbija biti jedna od prvih zemalja koja će početi sa masovnom vakcinacijom, pulmolog Dejan Žujović rekao je da je ta izjava nerealna i da bi Srbija mogla dobiti vakcine tek kad ih dobiju zemlje Evropske unije.

Farmaceutske kuće najavile su početak završne faze ispitivanja vakcina protiv epidemije Covid19. Predsednik Vučić izjavio je da će Srbija biti jedna od prvih zemalja koja će početi sa masovnom vakcinacijom stanovništva. Upitali smo pulmologa Dejana Žujovića da li će vakcina protiv Covid19 biti obavezna i da li će ona okončati borbu protiv ove epidemije.

U iščekivanju smirivanja pandemije virusa Kovid19, čitav svet se nada da će vakcina doneti povratak normalnom životu. Pulmolog Dejan Žujović rekao je da se građani Srbije mogu nadati vakcini onda kada budu počele da je dobijaju zemlje Evropske unije. On je poručio i da će biti poteškoća oko organizovanja masovne vakcinacije, ali i da preporučuje što širem sloju stanovništva da se vakciniše kada naši stručnjaci budu potvrdili bezbednost vakcine, jer je to način da se što više ljudi zaštiti od ove bolesti. Pulmolog Dejan Žujović, naglasio je i da sumnja da će vakcinacija biti obavezna, jer iako je zakon donet, on smatra da vlast neće imati hrabrosti da ga primeni.