Nebojša Stefanović obišao vojnu bolnicu Karaburma

0
137

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas vojnu bolnicu Karaburma, gde je nakon razgovora sa rukovodstvom i osobljem bolnice izrazio još jednom zahvalnost svim zdravstvenim radnicima u Srbiji, posebno onim koji rade u vojnomedicinskom sistemu, na svemu što su učinili u prethodnom periodu.

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Nebojša Stefanović obišao je danas vojnu bolnicu Karaburma. Nakon obilaska i razgovora sa rukovodstvom i osobljem bolnice Stefanović je izrazio zahvalnost svim zdravstvenim radnicima u Srbiji istakavši da je kroz vojno zdravstvo u kovid sistemu u prethodnom periodu prošlo više od pet hiljada ljudi. On je podsetio na to da je vojna bolnica Karaburma specifična po tome što se u nju smeštaju pacijenti sa najtežim simptomima.

Komandant vojne bolnice Karaburma pukovnik dr Ivo Udovičić, u prisustvu načelnika Uprave za vojno zdravstvo general-majora Uglješe Jovičića, informisao je ministra Stefanovića o trenutom stanju u tom vojnomedicinskom centru, a tokom obilaska ministar odbrane razgovarao je sa zdravstvenim radnicima u toj bolnici, koja od marta 2020. godine nije prestajala sa radom i gde je angažovan najveći broj pripadnika vojnog zdravstva.

Kada je reč o stanju u ostalim vojnozdravstvenim ustanovama, u privremenoj kovid bolnici u Štark areni trenutno su na lečenju 442 pacijenta. U Vojnoj bolnici Novi Sad zbrinuto je 19, dok je u Vojnoj bolnici Niš na lečenju 37 kovid pacijenata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here