Sastanak Ivice Dačića i Nedeljka Čubrilovića

0
221

Skupština Srbije i Skupština Republike Srpske nastaviće zajednički da ulažu maksimalne napore za dalje unapređenje odnosa i saradnje između dva parlamenta, kao i između Srbije i Republike Srpske, izjavio je danas predsednik skupštine Ivica Dačić, nakon razgovora sa kolegom iz Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem. Tom prilikom, Dačić je ponovio principijelne stavove Srbije, da je izuzetno zainteresovana za stabilne i dobre odnose sa BiH, imajući u vidu da ogroman broj pripadnika srpskog naroda živi u Republici Srpskoj i u Federaciji Bosne i Hercegovine. Srbija poštuje Bosnu i Hercegovinu onako kako je ustrojena po Dejtonskom sporazumu, i svaka promena Dejtona mora da bude rezultat saglasnosti sva tri naroda i oba entiteta, istakao je Dačić i dodao da je vitalni interes Srbije da pomogne da se sačuva i razvija Republika Srpska.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izrazio je veliko zadovoljstvo što je bio u prilici da razgovara sa predsednikom skupštine Dačićem o svim problemima u regionu, kao i o planovima za naredni period.

Čubrilović je izrazio nadu da će biti nastavljena saradnja na nivou komisija različitih odbora i jednog i drugog parlamenta istakavši da imaju šta jedni druge da poduče. Čubrilović se zahvalio na podršci Srbije Republici Srpskoj u raznim oblastima, pogotovo kada je u pitanju razvoj škola, domova zdravlja i svega što život znači na jednom prostoru, otvaranje radnih mesta i osposobljavanje ljudi na određenim prostorima za samostalan život što, kako je rekao, ima veliki značaj i predstavlja veliku podršku Srbije Republici Srpskoj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here