Vučić uručio odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

0
217

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja za izuzetne zasluge i postignute rezultate u oblasti odbrane i bezbednosti Republike Srbije pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na ceremoniji upriličenoj u zgradi Predsedništva.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas u zgradi Predsedništva odlikovanja za izuzetne zasluge i postignute rezultate u oblasti odbrane i bezbednosti naše zemlje pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Uručenju odlikovanja prisustvovali su potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i komandant ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković. Obraćajući se odlikovanima, predsednik Vučić je nagrađenima najpre uputio dve poruke.

Ukazom predsednika Republike za ispoljenu izvanrednu hrabrost i delo ličnog herojstva odlikovani su Srebrnom medaljom za hrabrost „Miloš Obilić“ potpukovnik Boško Šerbedžija i potpukovnik Zoran Erkić, kojima je predsednik Vučić uručio odlikovanja na početku svečanosti. Medalje za zasluge dobila su 32 pripadnika, a Srebrnu medalju za revnosnu službu 52 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here