Dejan Lučić o smrti mitropolita Amfilohija

0
324

Zvanični mediji objavili su da je mitropolit crnogorsko-primorski umro od posledica korona virusa. Ipak, pojedinci poput pisca Dejana Lučića, mišljenja su da je mitropolitova smrt posledica njegovog sukoba sa političarima i da su se oni držali Staljinove maksime: ako imaš čoveka koji ti pravi problem, ubij tog čoveka i nećeš imati problem.

 

Smrt mitropolita Amfilohija veliki je gubitak ne samo za Crnu Goru i mitropoliju crnogorsko-primorsku, već i za celokupni srpski narod. Mitropolit je bio poznat u pravoslavnom svetu po svom velikom znanju iz istorije i crkvenog prava, ali ga je krasila i osobina da iskreno i bez ustručavanja govori o političkim temama koje su važne za nacionalni i državni interes sprskog naroda. Dejan Lučić je izjavio da je uzrok smrti pokojnog mitropolita njegov sukob sa političarima koji se nisu slagali sa njegovim stavovima. Upitali smo Dejana Lučića na osnovu čega je izneo ovakvu tvrdnju.

Posle smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića, Srpska pravoslavna crkva rekla je da je to jedan od najtužnijih dana, kako za samu crkvu, tako za narod. Mitropolit Amfilohije bio je izuzetno obrazovan čovek, ali i veliki duhovnik i čuvar pravoslavne vere i svetinja. Državni zvaničnici su se oglasili odmah po objavi da je mitropolit preminuo i uputili izraze saučešća. Međutim, pojedinci smatraju da je mitropolitova smrt mogla biti izbegnuta i da je on zapravo likvidiran iz političkih razloga. Dejan Lučić, ukazao je na tu mogućnost rečima da je mitropolit bio na putu neprijateljima srbstva i pravoslavlja. On je naglasio da takav kraj čeka čak i one koji su prijatelji velikih sila koje bi da nam rasparčaju državu, jer iako je opasno biti njihov neprijatelj, još opasnije je biti njihov prijatelj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here