Predsednik Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja lekarima za izuzetne zasluge i doprinos u sprečavanju širenja zarazne bolesti Covid-19, kao i Sretenjski orden trećeg stepena za naročite zasluge za Srbiju i građane u književnom, posebno pesničkom, stvaralaštvu, kojim je posthumno odlikovan pesnik i dramski i prozni pisac Dobrica Erić.

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja lekarima za izuzetne zasluge i doprinos u sprečavanju širenja zarazne bolesti Covid-19. Pored toga on je uručio i Sretenjski orden trećeg stepena za naročite zasluge za Srbiju i građane u književnom, posebno pesničkom, stvaralaštvu, kojim je posthumno odlikovan pesnik i dramski i prozni pisac Dobrica Erić. Uručujući odlikovanja Vučić je rekao da su svi koji su odlikovani zadužili Srbiju i sve njene građane te da je odlikovanje samo mali znak zahvalnosti, ali ne samo to, jer ih ono i obavezuje kada je u pitanju njihov rad u budućnosti.

Ukazom predsednika Republike od 9. novembra ove godine, za izuzetne zasluge i delo ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanivništva posthumno je odlikovana načelnica Infektivnog odeljenja u Opštoj bolnici Leskovac dr Dušanka Živković, a medalju je primila njena ćerka Ivana Veljić. Orden kojim je odlikovan Dobrica Erić, primila je njegova unuka Nevena Damljanović.

Predsednik je zlatne medalje za zasluge uručio zameniku direktora Centra za anesteziologiju i reanimatologiju Kliničkog centra Srbije prof. dr Ivanu Palibrku i načelnici Kliničkog odeljenja za pulmologiju i alergologiju sa imunologijom u Kliničko-bolničkom centru „Zvezdara“ dr Vesni Dopuđa Pantić.