Obaveštavaju se sugrađani da je u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka s oružjem, kao i kurs za rezervne oficire Vojske Srbije u martovskom roku.

 

Centar Ministarstva odbrane Zrenjanin uputio je obaveštenje zainteresovanim licima muškog i ženskog pola da je i dalje u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs za rezervne oficire Vojske Srbije, a za potrebe martovskog uputnog roka 2021. godine.

Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike Srbije starosti od 19 do 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa. Više informacija zainteresovani mogu dobiti na internet stranici Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs ili u centru Ministarstva odbrane Zrenjanin u Zrenjaninu, koji se nalazi na adresi Gundulićeva 66, gde mogu podneti i prijavu.

Nakon potpisivanja ugovora koji definiše prava i obaveze obe strane, kandidat odlazi u neki od centara za obuku Vojske Srbije. Zakon o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi propisuje da služenje vojnog roka traje šest meseci. Služenje vojnog roka sa oružjem je jedan od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske Srbije u statusu profesionalnog vojnika.