Milan Stamatović – Zdrava Srbija se nije priklonila Vučiću

0
167

Nakon jučerašnjeg svečanog otvaranja Gold gondole na Zlatiboru kom je prisustvovao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić oglasili su se pojedini predstavnici opozicije sa optužbama da je Zdrava Srbija “izdala” opoziciju i ušla u savez sa Srpskom naprednom strankom. Na ove optužbe reagovao je predsednik Zdrave Srbije i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović koji je izjavio da se nije priklonio Vučiću već je predsednik Republike Srbije došao na otvaranje kapitalnog projekta za srpski turizam, najduže panoramske godnole na svetu, koju je, isključivo sopstvenim sredstvima, izgradila opština Čajetina.

 

U četvrtak, 14. januara, na Zlatiboru je svečano otvorena najduža panoramska gondola na svetu – Gold gondola. Izgradnja Gold gondole koštala je 13 miliona evra, a opština Čajetina je obezbedila novac iz svojih sredstava. To je najduža panoramska gondola, dužine devet kilometara, sa kapacitetom od 600 putnika na sat, sa 55 kabina sa po deset mesta. Očekivanja su da se investicija u gondolu vrati kroz deset godina, kada se očekuje da Zlatibor postane najposećenija turistička destinacija u Srbiji i regionu sa 10 miliona noćenja godišnje i oko milion posetilaca. Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je zahvalio i svima koji su pomogli u izgradnji gondole, što je jedno od najvećih ulaganja u turizmu u Srbiji, dodavši da je bilo dosta birokratskih procedura koje su ometale i usporavele tu investiciju od državnog interesa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se raduje svakom uspehu koji donosi dobro građanima i Srbiji.

Nakon jučerašnjeg svečanog otvaranja Gold gondole na Zlatiboru kom je prisustvovao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić oglasili su se pojedini predstavnici opozicije sa optužbama da je Zdrava Srbija “izdala” opoziciju i ušla u savez sa Srpskom naprednom strankom. Na ove optužbe reagovao je predsednik Zdrave Srbije i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović koji je izjavio da se nije, kao što su naveli neki predstavnici opozicije, priklonio Vučiću već je predsednik Republike Srbije došao na otvaranje kapitalnog projekta za srpski turizam, najduže panoramske godnole na svetu, koju je, isključivo sopstvenim sredstvima, izgradila opština Čajetina. On je istakao da je tačno da je Zdrava Srbija u poslednje tri godine, na Zlatiboru, u dva navrata, osvajala tri puta više glasova od Srpske napredne stranke, da su ih saplitali i da su trpeli strahovite opstrukcije i pritiske iz dela izvršne vlasti na nivou države, ali i da mu je, sada, kada je, posle pola decenije, “Zlatiborska gondola” prodisala i poletela, zadovoljstvo što je i predsednik Vučić rekao da je to veliki događaj za celu Srbiju i najavio ozbiljna ulaganja u ceo Zlatiborski okrug. Stamatović je rekao da to ne znači da je Zdrava Srbija od juče, u nekakvoj posebnoj ljubavi sa Srpskom naprednom strankom, kao što nikada nije ni bila u ratu sa iskrenim patriotama među naprednjacima. On je istakao da je Zdrava Srbija i nadalje vlast u Čajetini, ali i principijelna opozicija svim lošim potezima vlasti na višim nivoima, kao i saveznik zdravim odnosima, svakoj zdravoj ideji i akciji koja je u interesu građana podsećajući svoje kolege iz “većih stranaka” bivšeg Saveza za Srbiju da nisu imali razumevanja za Zdravu Srbiju, ali ni za Zelenovića iz Šapca i Paunovića iz Paraćina koji su smatrali da se, i na političkom, ali i na mentalnom nivou, mora razdvojiti imaginarna “visoka” od realne, životne, lokalne politike.  Stamatović je pojasnio i šta je hteo da kaže kada je juče rekao da je dolazak Vučića na Zlatibor označio i “početak dijaloga vlasti i opozicije” istakavši da je Zdrava Srbija stava da je do redovnih predsedničkih i lokalnih beogradskih, kao i vanrednih parlamentarnih izbora, neophodno da vlast na državnom nivou izađe u susret opravdanim zahtevima opozicije za poboljšanje izbornih uslova. Stamatović je naglasio da s obzirom na to da je predsednik Republike, juče, najdirektnije, bez ikakve sujete, priznao da i opozicija, u ovom slučaju Zdrava Srbija, ume dobro da upravlja  društvenom zajednicom, misli da bi, u interesu i opozicije i vladajuće koalicije, bilo najbolje da predstojećim dijalogom posreduje upravo on, kao legitimni i legalni predsednik svih građana, a ne predstavnici zakonodavne ili izvršne vlasti koji ne nose pun legitimitet sa poslednjih parlamentarnih izbora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here