Teša Tešanović – Vakcina neće biti dovoljno za sve građane

0
205

Iako je rekao da nije dovoljno stručan da govori o sastavu samih vakcina, novinar Teša Tešanović osvrnuo se na podeljena mišljenja u vezi sa vakcinacijom i rekao da, prema njegovim očekivanjima, vakcine neće biti u dovoljnom broju ni za one delove populacije koji bi prvi trebalo da je prime, a kamoli za sve građane.

 

Građani Srbije koji žele da se vakcinišu protiv korona virusa od 11. januara mogu da se prijave putem portala eUprava. Vakcina je besplatna za sve, a u okviru popunjavanja upitnika, građani mogu izabrati koju vakcinu žele da prime. Prva vakcinisana osoba u Srbiji je premijerka Ana Brnabić, koja je time garantovala da je vakcina bezbedna. Upitali smo novinara Tešu Tešanovića šta je uslovilo nepoverenje i podelu naroda u vezi sa vakcinom.

Kako su pokazali podaci portala e-Uprave, a prenela Radio Televizija Srbije, u prva 24 sata od početka prijave za vakcinaciju protiv virusa Kovid19, prijavilo se oko 85.000 ljudi. Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i E-upravu naglasio je da oni koji su se prvi prijavili za vakcinaciju svakako neće biti prvi i imunizovani, jer će se sve raditi po kriterijumima koje je odredio Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut”. Pri popunjavanju formulara, svih pet vrsta vakcine koje su dostupne u svetu biće štiklirane, a na korisniku je da odštiklira onu koju ne želi da primi. Novinar Teša Tešanović mišljenja je da je obavezna vakcinacija za sve građane još uvek daleko, s obzirom na to da se ne zna da li će biti dovoljno vakcina i za one delove građanstva, koji bi prvi trebalo da budu imunizovani.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here