Vučić i Brnabić predstavili Sistem za prijavu, zakazivanje i praćenje vakcina i imunizacije

0
115

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predstavili su danas najmoderniji Sistem za prijavu, zakazivanje i praćenje vakcina i imunizacije stanovništva Srbije, koji u svakom trenutku prati ceo proces od nabavke vakcina do vakcinacije.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je na početku sednice državnog vrha i Operativnog tima za imunizaciju najavio da danas počinje masovna vakcinacija građana Srbije kineskom vakcinom. On je naglasio da je vakcinacija od presudnog značaja za Srbiju, jer bez toga nikada nećemo pobediti koronu, ne samo u zdravstvenom smislu, već ćemo i u ekonomskom pogledu zemlju “doterati do ivice provalije”.

Predsednik je najavio da bi danas ili sutra trebalo da dobijemo 250.000 Sputnjik V vakcina, kao i da će Srbija potpisati trilateralni ugovor sa Poljskom i Astra Zenekom za oko 800.000 vakcina. Predsednik Vučić je apelovao da se što pre obavi vakcinacija kako bi i privreda mogla da radi brže i da bi mogli da nastavimo da podižemo zemlju. On je pozvao ministarstva, pre svega prosvete, odbrane, unutrašnjih poslova i zdravlja da vakcinišu zaposlene.

 

Danas je na sastanku državnog vrha predstavljen i najmoderniji Sistem za prijavu, zakazivanje i praćenje vakcina i imunizacije stanovništva Srbije. Predsednik Vučić rekao je da je reč o najmodernijem informacionom sistemu i da se putem njega, za svakog ko se vakciniše zna koju vakcinu je primio, kada i gde je vakcinisan.

Premijerka Brnabić je rekla da danas krećemo u masovnu vakcinaciju i da se otvara prvi veliki punkt za to na Sajmu, te da je u Srbiju do sada stiglo ukupno 1.054.950 vakcina. Premijerka Brnabić dodala je da je pušten u rad sistem za prijavu građana i pozvala sve građane da se prijave putem e Uprave i telefonski pošto je otvoren kontakt centar, i naglasila da taj sistem daje osnovu za razvoj e Zdravstva, što je jedan od prioriteta ove vlade – digitalizacija zdravstvenog sistema. Sastanku u Palati Srbija prisustvovali su i ministri Zlatibor Lončar, Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin, Darija Kisić Tepavčević, Marija Obradović, Nenad Popović i Branko Ružić, direktor Infektivne klinike Goran Stevanović kao i gradonačelnici najvećih gradova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here