Stigla pomoć za borbu protiv korona virusa iz Bahreina

0
103

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić dočekala je danas na Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu avion sa donacijom Kraljevine Bahrein, istakavši tom prilikom da je pomoć od 67,5 tona medicinske opreme izuzetno velikodušna donacija.

Premijerka Srbije Ana Brnabić dočekala je na areodromu Nikola Tesla u Beogradu avion sa donacijom Kraljevine Bahrein. Ona je u obraćanju novinarima navela da je tokom januara stiglo pet aviona iz Bahreina, s tim što se u današnjem kontingentu nalazi i 20 respiratora. Ona je napomenula da je ova pomoć rezultat telefonskog razgovora od 24. novembra prošle godine predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kralja Bahreina Hamada bin Isi Al Kalifa, koji je ponudio pomoć Srbiji u borbi protiv pandemije.

Prema premijerkinim rečima, medicinska oprema će biti raspoređena prema potrebama kovid bolnica i ambulanti u Srbiji, odnosno prema potrebama zdravstvenog sistema.

Premijerka je iskazala zahvalnost bahreinskom kralju na donaciji, ističući da je to veoma ugledna zemlja u arapskom i muslimanskom svetu. Vlada Srbije će, kako je naglasila, predano raditi na unapređenju odnosa sa Bahreinom.

U ime kralja Bahreina video-porukom se prisutnima na aerodromu obratio predsedavajući Vrhovnom veću za omladinu i sport i savetnik za nacionalnu bezbednost šeik Naser bin Hamad Al Kalif. On je iskazao zahvalnost svim medicinskim radnicima koji se bore protiv COVID-19 kao globalne pošasti, i poručio da će Bahrein nastaviti da pomaže svojim prijateljima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here