Ministar Vulin – Sigurnost građana mora biti imperativ u radu policije

0
145

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je danas Policijsku upravu u Kragujevcu i sastao se sa gradonačelnikom tog grada. On je tom prilikom poručio da bezbednost na ulicama i osećaj sigurnosti kod građana moraju biti imperativ u radu policije.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obišao Policijsku upravu u Kragujevcu. On je sa načelnikom uprave i rukovodiocima razgovarao o rezultatima koji su ostvareni u prethodnom periodu i o merama koje treba preduzeti kako bi policija bila još efikasnija. Ministar je istakao da borba protiv opšteg kriminala, kojim su najvećim delom građani pogođeni mora biti svakodnevna i intenzivna te da se policija mora odlučno suprotstaviti svakom razbojniku, narko-dileru, nasilniku i najsitnijem lopovu. On je rekao da ne postoji sitno krivično delo i da svako ko je naneo zlo nekom građaninu, bio on i najsitniji džeparoš, mora biti sankcionisan poručivši da je posao Ministarstva unutrašnjih poslova da štiti građane i očuva mir i stabilnost.

Prema njegovim rečima, borba protiv organizovanog kriminala je borba za budućnost naše zemlјe. Vulin je naglasio da je zemlјa u kojoj cveta organizovani kriminal zemlјa u kojoj su građani siromašni i istakao da Srbija nikada više, kao u nekim ranijim vremenima, neće biti zemlјa u kojoj tajkuni i kriminalci imaju uporište i zaštitu u državnim organima. Ministar je naglasio da će svi oni koji su se ogrešili o zakon, ma ko oni bili, bićti uhapšeni i procesuirani.

Na sastanku su razmatrani i uslovi rada i opremlјenost policijskih uprava, a ministar Vulin je ukazao da će MUP nastaviti ulaganja u jačanje kapaciteta policije i razvijanje savremenog sistema bezbednosti. Po dolasku u Policijsku upravu Kragujevac, ministar Vulin položio je cveće na spomen-obeležje poginulim pripadnicima policije, poručivši da njihova žrtva nikada neće biti zaboravlјena i da će država nastaviti da brine o njihovim porodicama.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Kragujevcu sa gradonačelnikom tog grada Nikolom Dašićem o saradnji grada i Policijske uprave na unapređenju bezbednosti. Na sastanku je istaknuto da rad na unapređenju saobraćajne infrastrukture, postavlјanju video-nadzora, ali i rad na identifikaciji najvažnijih bezbednosnih problema u jednoj lokalnoj samoupravi mora biti timski rad svih. Ministar Vulin je naglasio da bezbednost u lokalnoj zajednici ne može biti odgovornost samo jedne institucije, da policija tu, naravno, ima klјučnu ulogu, ali da je za prevenciju svih oblika kriminaliteta potrebno da svi zajednički ulože maksimalne napore kako bi se postigla optimalna rešenja. Na sastanku je dogovoreno da će policija gradskim službama u njihovom radu pružiti podršku u okviru svojih nadležnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here