Elektrana na biogas u Novom Miloševu danas je svečano puštena u rad

0
173

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović prisustvovala je danas puštanju u rad postrojenja i elektrane na biogas u Novom Miloševu u čiju je izgradnju uloženo pet miliona evra.

 

Ministarka rudarstva i energetike u Vladi Srbije Zorana Mihajlović je prilikom puštanja u rad postrojenja i elektrane na biogas u Novom Miloševu, ukazala na to da smo dobili i 29. postrojenje ove vrste, napomenuvši da se gradi još 73, što će obezbediti 100 megavata instalisanih kapaciteta, čime će Srbija imati više energije od Slovenije, Hrvatske i Crne Gore zajedno.

Pokrajinski sekretar za energetiku Ognjen Bjelić je istakao da mu je zadovoljstvo da se pored investicija u vetroelektrane u Vojvodini nastavljaju i investicije u biogasne elektrane, uz ocenu da je to značajno za lokalnu samoupravu, Pokrajinsku vladu i našu državu.

Direktor kompanije „PEPO enerdži“ Srđan Bošnjaković istakao je da je ovo veliki dan za kompaniju jer je, i pored rada u uslovima pandemije, sve završeno za osam meseci, napominjući da su radnici radili danonoćno, u često teškim uslovima.

Predsednik Izvršnog odbora MET grupe Bendžamin Lakatoš izjavio je da je ovo veliki izazov za kompaniju i da je to njihova prva investicija u Srbiji. On je istakao da je ovo možda mala investicija za Srbiju i MET grupu, ali da činjenica da je sve urađeno za osam meseci u uslovima epidemije pokazuje jasnu posvećenost njegovog tima, dodavši da će nastaviti da investiraju u Srbiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here