Ministar Stefanović obišao Muzej Banjičkog logora

0
119

Povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas Muzej Banjičkog logora u Beogradu. On je poručio da ovi jezivi zločini ujedno podsećaju i zašto je važno da Srbija bude dovoljno snažna da može da zaštiti svoj narod.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas, povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta, Muzej Banjičkog logora u Begradu. Prilikom obilaska, ministar Stefanović položio je venac na spomenik stradalima u koncentracionom logoru Banjica. Prema njegovim rečima, danas se moramo setiti svih koji su dali svoje živote za slobodu, koji su ubijeni samo zato što su bili Srbi, Jevreji ili Romi, i zato što su bili antifašisti.

On je istakao da je u Muzeju Banjičkog logora prikazan sav horor kroz koji je prolazilo desetine hiljada ljudi, među kojima je bilo i dece, žena i starih, žrtava fašista i kvinsliških snaga.

Muzej Banjičkog logora posvećen je uspomeni na zatočenike i žrtve nacističkog koncentracionog logora iz Drugog svetskog rata, kroz koji je prošlo 24.000 zatvorenika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here