Aleksandar Vučić u radnoj poseti Parizu

0
88

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, boravi u radnoj poseti Francuskoj gde se sastao sa predsednikom te zemlje Emanuelom Makronom, kom je izrazio zahvanost za svu podršku i pomoć koju pruža našoj zemlji u realizaciji projekta Beogradski metro.

Jedna od tema razgovora je i Beogradski metro. Vlada Srbije, Grad Beograd, kineska kompanija „Pauer Čajna“ i francuske kompanije „Alstom“ i „Ežis rejl“ potpisali su u januaru „Memorandum o razumevanju za projekat Beogradski metro“, koji predviđa saradnju strana potpisnica na projektu izgradnje moderne, efikasne i pouzdane mreže. Predsednik je rekao da je postignut dogovor o svim pojedinostima sa kompanijama Ežis i Alstom i izrazio zahvalnost predsedniku Francuske na njegovom velikom interesovanju i zalaganju u realizaciji ovog projekta.

Tokom trodnevne zvanične posete Francuskoj, našu delegaciju u pregovorima oko beogradskog metroa predstavljaće ministar finansija Siniša Mali, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor JKP „Beogradski metro i voz“ Stanko Kantar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here