Privredni sud u Zrenjaninu – Tokom februara poseban režim organizovanja rada

0
112

Privredni sud u Zrenjaninu će od 1. do 28. februara raditi po posebnom režimu organizovanja rada sa strankama, kao i po posebnom režimu organizovanja rada pisarnica i prijema pošte, a u cilju smanjenja posledica epidemije COVID-19, zaštite zdravlja zaposlenih i stranaka.

Vršilac funkcije predsednika Privrednog suda u zrenjaninu Aleksandar Stoiljkovski doneo je Odluku o radu Privrednog suda u Zrenjaninu u periodu od 1. do 28. februara ove godine. Odluka je doneta na osnovu Sudskog poslovnika i Uredbe Vlade Republike Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Privredni sud će tokom februara meseca raditi po posebnom režimu organizovanja rada sa strankama, rada pisarnica i prijema pošte u cilju smanjenja posledica epidemije COVID-19, zaštite zdravlja zaposlenih i stranaka. Zakazana ročišta održaće se u potpunosti prema zakazanom rasporedu, uz puno poštovanje mera epidemiološke zaštite. Sudije, zaposleni, stranke, punomoćnici stranaka i drugi učesnici u postupku su u obavezi da na ročištima nose zaštitne maske koje će pokrivati i usta i nosa. Nepoštovanje ove odredbe smatraće se nepoštovanjem procesne discipline i sudija je u obavezi da u skladu sa pravilima postupka udalji iz sudnice osobe koje krše ovu odredbu. Nakon svakog održanog ročišta obavezne su mere dezinfekcije sudnica dezinfekcionim sredstvom, kao i provetravanje sudnica, a za sprovođenje se zadužuju postupajući sudija i zapisničar.

Prijem pismena vršiće se isključivo putem pošte, osim u hitnim i posebno propisanim slučajevima. Dostava sudskih pismena advokatima i javnim izvršiteljima vršiće se u za to predviđenim fahovima u zgradi suda. Izdavanje uverenja iz nadležnosti Privrednog suda u Zrenjaninu vršiće se isključivo poštom, a stranke zahteve za izdavanje uverenja podnose poštom. Izuzetno, na obrazložen zahtev za hitno izdavanje uverenja i najavu sudskoj upravi putem telefona 561-929 uverenje će biti izdato hitno u za to predviđenoj prostoriji suda. Obrasci za izdavanje uverenja mogu se preuzeti na sajtu Privrednog suda u Zrenjaninu. Podnosilac zahteva dužan je i navesti kontakt telefon.

Uvid u predmete se ograničava samo na predmete u kojima se održavaju ročišta, po prethodno izvršenoj najavi sudskoj upravi na telefon 561-929. Stranke mogu dobiti informacije o stanju u predmetima putem telefona 561-929 ili elektronski putem mejla uprava@pr.zr.sud.rs. Rad zaposlenih i sudija biće organizovan po posebnoj naredbi o rasporedu, uz poštovanje nesmetanog odvijanja procesa rada i održavanja zakazanih ročišta te korišćenja mogućnosti obavljanja rada od kuće.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here