Velimir Ilić – U ekipi koja je gradila put koji se obrušio ima više političara nego ljudi iz struke

0
273

Bivši ministar za infrastrukturu i predsednik „Nove Srbije“ Velimir Ilić, rekao je da je do obrušavanja dela puta Batočina-Kragujevac došlo jer su izgradnju vodili nestručni kadrovi za razliku od perioda u toku kog je on bio ministar infrastrukture kada je u timu imao izuzetne stručnjake, pa se nisu dešavali problemi posle izgradnje.

Put Batočina-Kragujevac koji povezuje Kragujevac sa Koridorom 10 obrušio se kod Nikšićkog brda na dužini od više desetina metara. Ova važna saobraćajnica svečano je otvorena u oktobru prošle godine, a prvi problemi na ovoj deonici primećeni su pre oko mesec i po dana. Preduzeće za puteve Kragujevac navodi da je do oštećenja došlo zbog pojave klizišta. Ko je odgovoran za stanje na našim putevima i ko će platiti naknadnu rekonstrukciju saobraćajnice upitali smo predsednika Nove Srbije i bivšeg ministra za infrastrukturu Velimira Ilića.

U Preduzeću za puteve Kragujevac, koje je izgradilo drugu dvokolovoznu traku magistrale Kragujevac – Koridor 10, rekli su da je zemljište na delu te saobraćajnice, zbog pojave klizišta počelo da se slaže pre oko godinu dana i da je to dovelo do obrušavanja puta. Deo struke koji je radio na izgradnji autoputa rekao je da je deo te deonice preko Nikšićkog brda, tokom izgradnje, upravo zbog klizišta, zaštićen velikim betonskim bedemima, ali da to nije učinjeno na delu puta u podnožju brda i da je teško utvrditi da li se radi o propustu projektanata puta, ili o „višoj sili“, uzrokovanoj klizanjem zemlje koje u Šumadiji nije retkost, te ga nije lako ni predvideti. Velimir Ilić, bivši ministar za infrastrukturu i predsednik „Nove Srbije“ istakao je da smatra da je problem u tome što su put radili nedovoljno stručni kadrovi, jer se ispitivanja terena moraju uraditi detaljno pre izgradnje puta. On je nagalasio i da ta deonica svojom konfiguracijom nije u toj meri problematična za savladavanje kao neki tereni na kojima su se gradili putevi u vreme njegovog mandata, pa nije bilo ovakvih posledica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here