Bojan Torbica – Država je reagovala pravovremeno i odgovorno od samog početka pandemije

0
176

Narodni poslanik i potpredsednik Pokreta socijalista Bojan Torbica rekao je da je prijateljska politika kakvu sa svim zemljama ima Srbija zahvaljujući predsedniku Vučiću, omogućila da dođemo do velikog broja vakcina i da Srbija bude među prvim zemljama u Evropi i svetu po broju vakcinisanih.

Predsednik Aleksandar Vučić dočekao je prvi kontigent vakcina koje su pristigle iz Narodne republike Kine što je posledica prijateljstva Srbije i Kine. Srbija se nalazi u vrhu u Evropi po broju vakcinisanih građana i po stopi vakcinacije. Da li Srbija polako dobija bitku sa epidemijom COVID19 upitali smo narodnog poslanika i potpredsednika Pokreta socijalista Bojana Torbicu.

Masovna imunizacija protiv Kovida-19 nastavlja se u Srbiji, a države širom sveta nastoje da se uvođenjem novih mera izbore sa širenjem novih sojeva virusa. Govoreći o novim sojevima, predstavnici kompanije Fajzer saopštili su da je njihova vakcina efikasna protiv onih sojeva koji su se pojavili u Velikoj Britaniji i Južnoj Africi. Premijerka Ana Brnabić rekla je da će 40.000 doza ruske vakcine Sputnjik V biti namenjeno za 20.000 ljudi, jer se polovina čuva za revakcinu. Ona je najavila i da u ponedeljak stiže još 9.800 doza Fajzerove vakcine. Bojan Torbica, narodni poslanik i potpredsednik Pokreta socijalista izjavio je da je država pokazala veliku organizovanost i pravovremeno reagovala u sprečavanju pandemije korona virusa od samog njenog početka. On je najveću zaslugu pripisao predsedniku Aleksandru Vučiću rekavši da je ključ uspeha nabavke vakcine u Srbiji zapravo prijateljska politika koju on vodi prema svim zemljama, ali je istakao i da su za dobre rezultate u borbi sa virusom zaslužni i medicinski radnici i odgovorni građani Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here