Dačić nakon razgovora sa Mekalisterom – Nastavak međustranačkog dijaloga u martu

0
73

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić saopštio je da je jutros razgovarao sa predsednikom Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom i da je načelno dogovoreno da se međustranački dijalog, koji je započet za vreme ranijeg skupštinskog saziva, nastavi u martu, kao i da u narednih desetak dana treba da se odrede “tehnički” detalji kao što je njegova forma i teme.

Nakon telefonskog razgovora, predsednik skupštine je na konferenciji za medije rekao da je načelno dogovoreno da se međustranački dijalog, koji je započet za vreme ranijeg skupštinskog saziva, nastavi u martu. U narednih desetak dana treba da se odrede “tehnički” detalji kao što su forma i teme međustranačkog dijaloga.

Predsednik skupštine je rekao da će se u dijalog ponovo uključiti Knut Flekenštajn i Eduard Kukan, koji su i započeli ovaj dijalog.

Predsednik Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister rekao je da je Evropski parlament spreman da počne drugu fazu međupartijskog dijaloga sa Narodnom skupštinom Srbije koji je započet u oktobru 2019. godine. On je izrazio uverenje da od izbora u junu 2020. godine, Narodna skupština i njen predsednik igraju centralnu ulogu u stvaranju prostora za dijalog i izgradnju konsenzusa o ključnim pitanjima među političkim strankama napomenuvši da su poverenje u institucije i obezbeđivanje jednakih uslova za naredne parlamentarne izbore presudni za budućnost pluralističke parlamentarne demokratije u Srbiji i evropsku perspektivu zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here