Aleksandar Vulin – Uhapšeno 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe

0
199

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe i poručio da Srbija nikada više sebi neće dozvoliti da se u njoj stvori neki novi „Zemunski klan“ i kriminalne grupe koje misle da su jače od države.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas na konferenciji za medije u Palati Srbija da je uhapšeno 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe napomenuvši da Srbija neće dozvoliti stvaranje novog zemunskog klana ili sličnih kriminalnih grupa.

Ministar Vulin je podsetio da je za samo 100 dana od najave predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da će se Srbija obračunati sa organizovanim kriminalom uhapšen Darko Elez, koji je godinama izbegavao pravdu, a sada i Belivuk i pripadnici njegove organizovane kriminalne grupe.

Zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije i vršilac dužnosti načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Cmolić istakao je da je jutrošnjom akcijom pokazano da nema zaštićenih i da se neće tolerisati nikakve organizovane kriminalne grupe. On je poručio da organi gonjenja neće tolerisati nikakve organizovane kriminalne grupe i da će svaka kriminalna grupa u Srbiji završiti kao ova. Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić istakao je da su pripadnici ove uprave po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa BIA sproveli opsežnu akciju hapšenja osumnjičenih. Izjavama za javnost prisustvovali su i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić i načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here