Dragan Todorović – Približavanje Istoku je neminovnost ako Srbija želi da se odupre uticaju Zapada

0
178

Analizirajući izjavu predsednika Aleksandra Vučića o podršci Francuske Srbiji na putu ka Evropskoj uniji, Dragan Todorović, predsednik „Istočne alternative“ je rekao da Francuska Srbiji nije baš takav prijatelj za kakvog se predstavlja, što se, po njegovim rečima, moglo videti u istoriji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija imati ozbiljnu podršku Francuske na putu ka Evropskoj uniji, ali da veruje da će u tom procesu biti velikih promena i drugačijeg pristupa kada je Srbija u pitanju. Predsednik Srbije je najavio i niz sporazuma sa drugim državama zbog promene odnosa snaga u svetu i zbog specifične geopolitičke pozicije koju ima Srbija. Upitali smo predsednika „Istočne alternative“ Dragana Todorovića da li ova izjava predsednika Srbije najavljuje čvršće veze Srbije sa zemljama Istoka.

Posle sastanka s predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, Vučić je rekao da su najviše razgovarali o odnosu Beograda i Prištine i da su to pitanje povezivali s evropskim putem Srbije. On je dodao da će se sada poglavlja koja se odnose na Srbiju otvarati po klasterima i da veruje da u jednoj godini možemo da otvorimo više poglavlja nego u prethodne tri ili četiri godine. On je naveo da zbog geopolitičke promene odnosa snaga u svetu ne bi isključio da dođe i do nekih drugih sporazuma u budućnosti koji bi i Srbiji i Evropskoj uniji pomogli, a koje danas niko i ne nazire. Predsednik „Istočne alternative“ Dragan Todorović izjavio je da ključ rešenja za Srbiju nije u saradnji sa Evropskom unijom već u saradnji sa Rusijom, zemljama Briksa i Kinom. On je dodao i da Francuska nije uvek bila iskren prijatelj Srbiji, što se moglo videti tokom Prvog svetskog rata, ali i prilikom stvaranja Kraljevine Jugoslavije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here