Sastanak Vučića i ambasadora Slovačke

0
67

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Slovačke Republike Fedora Rosohu i izrazio zadovoljstvo što će uskoro imati priliku da razgovara sa šefom slovačke diplomatije Ivanom Korčokom, koji dolazi u posetu našoj zemlji.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, prilikom sastanka sa ambasadorom Slovačke Fedorom Rosohom, rekao da Srbija ostaje iskren prijatelj i pouzdan partner Slovačke, koja istrajava u principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje. On je, takođe, zahvalio na podršci Slovačke evropskom putu Srbije.

Ambasador Rosoha je istakao da, tokom diplomatskog mandata u Beogradu, želi da što više doprinese ekonomskoj saradnji dveju zemalja i naveo da je povećano interesovanje ulagača iz Slovačke, te je predstavio moguće investicije i projekte.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što dobre političke odnose dveju zemalja prati razvoj ekonomskih veza, jer je Slovačka uspešna zemlja, iz čijih iskustava Srbija može mnogo da nauči. Takođe je izrazio nadu da će Srbiju uskoro da poseti i predsednica Slovačke Zuzana Čaputova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here