Sastanak premijerke Ane Brnabić i ambasadora Belgije

0
88

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Kraljevine Belgije u Beogradu Kunradom Adamom o unapređenju saradnje i jačanju ekonomskih odnosa dveju zemalja.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je, prilikom sastanka sa ambasadorom Belgije u Srbiji Kunradom Adamom, istakla da su bilateralni odnosi dveju zemalja dobri, ali da ima dosta prostora za njihovo dalje unapređenje, ocenivši da bi intenziviranje dijaloga među visokim zvaničnicima tome značajno doprinelo. Poseta novog premijera Belgije Aleksandra de Kroua bila bi važan korak u tom pravcu, ocenila je ona i ponovila da poziv za posetu, kada se za to steknu uslovi, ostaje otvoren. Premijerka je, izrazivši zahvalnost Belgiji na saradnji u procesu pristupanja Srbije EU, upoznala ambasadora sa koracima koje Vlada Srbije preduzima u oblastima od ključnog značaja za dalji napredak na putu evrointegracija. U skladu sa tim, Brnabić je naglasila da su reforme u oblasti vladavine prava, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, reforme pravosuđa i medijske slobode u vrhu prioriteta.

Adam je izrazio zadovoljstvo načinom na koji se Srbija bori sa epidemijom, posebno čestitajući na uspehu u nabavci vakcina i masovnoj imunizaciji stanovništva.

Sagovornici su izrazili zainteresovanost za povećanje obima ekonomske saradnje, a ambasador je potvrdio da su belgijske kompanije zainteresovane da investiraju i posluju u Srbiji, što bi ujedno doprinelo bržem ekonomskom oporavku zemlje od posledica pandemije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here