Srđan Škoro – Aktuelna vlast novinare doživljava kao političke protivnike

0
97

Novinar Srđan Škoro rekao je da vladajuća većina svaku kritiku na račun svog rada vidi kao potencijalni napad, a onda se ta percepcija dalje širi obuhvatajući napad na državu i predsednika. Upravo zbog toga, novinari su meta ljudi koji čine vlast u Srbiji, izjavio je Škoro.

U skupštini Srbije poslanici vladajuće većine napali su televizije N1 i NovaS optužujući ih da je njihova uređivačka politika antidržavna i da ima samo jedan cilj-da sruši Aleksandra Vučića. Ovo nije prvi put da su novinari na meti aktuelne vlasti. Zamolili smo novinara Srđana Škora da prokomentariše ove napade.

Narodna poslanica Biljana Pantić Pilja tokom izlaganja u Skupštini Srbije navela je da u „nezavisnim medijima N1 i Nova S, antisrpskim medijima, nema trunke nezavisnosti“ i da ih može „opisati samo jedna rečenica – domaći izdajnik, strani plaćenik“. Na ovakve navode reagovao je veliki deo javnosti, a Udruženje novinara Srbije – UNS osudilo je izjavu poslanice Srpske napredne stranke. Iz ovog udruženja su poručili da je vređanje medija neprihvatljivo i da očekuju da se poslanica izvini onima kojima je uvreda upućena, kao i da se predstavnici Srpske napredne stranke ograde od ove izjave. Novinar Srđan Škoro rekao je da ovakvi potezi predstavnika vlasti svedoče o tome da je vladajuća većina uplašena i da se boje svega na šta bi novinari mogli ukazati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here