Boris Tadić – Ne postoji jasna linija koja razdvaja državne institucije od organizovanog kriminala

0
240

Analizirajući hapšenje Veljka Belivuka, predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić je rekao da je to hapšenje jednog od izvršioca, a ne organizatora kriminalne grupe i naveo kakva veza postoji između Belivuka i ljudi koji su na vlasti.

Hapšenje Veljka Belivuka i njegove grupe vlast je označila kao dokaz da država ima nultu toleranciju prema organizovanom kriminalu i da ne postoji kriminalna grupa koja je jača od države. Sa druge strane, opozicija ističe da su navedene kriminalne grupe bile povezane sa vrhom policije i sa visokim državnim funkcionerima i da građani sa pravom ne veruju u iskreni obračun vlasti sa organizovanim kriminalom. Upitali smo predsednika Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića da li postoji jasna linija koja razdvaja državne institucije od organizovanog kriminala.

Navodi da je grupa Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, imala zaštitu od strane pojedinih struktura bliskih vlasti, mogu se potkrepiti činjenicom da, godinama unazad, nezavisni mediji neumorno iznose u javnost tekstove o istim tim kriminalcima, a da je tek nedavno došlo do hapšenja. Da li je Belivukovo hapšenje samo pokazna vežba ili dugo najavljivani konačni obračun države s mafijom, otkriće uskoro istražni organi. Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izneo je mišljenje da ovo hapšenje ne predstavlja tako značajan čin u borbi sa organizovanim kriminalom, kako ga je predstavio državni vrh. On je naveo i veze koje postoje između Belivuka, Dijane Hrkalović, ministra Stefanovića, pa i predsednika Aleksandra Vučića. Upravo zbog pomenutih veza, Tadić je naglasio da će se tek videti da li se zapravo radi o obračunu unutar naprednjačkih redova ili nečemu drugom. On je istakao i da u vreme kada je on bio predsednik Srbije, niko od predstavnika vlasti u tom trenutku nije imao ni privatne, ni institucionalne veze sa bilo kojim mafijaškim klanom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here