Milan Veruović o obračunu države sa organizovanim kriminalom

0
1239

Izjavu predsednika Aleksandra Vučića da država neće dozvoliti stvaranje novog „Zemunskog klana“, Milan Veruović, nekadašnji šef obezbeđenja premijera Zorana Đinđića, ocenio je kao neistinitu i opasnu iz razloga što, kako je rekao, vidimo da postoje kriminalne grupe koje su možda još i gore od „Zemunskog klana“.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da država neće dozvoliti stvaranje novog „Zemunskog klana“. Ova izjava usledila je nakon spektakularne akcije policije u kojoj je uhapšeno sedamnaest pripadnika kriminalne grupe pod vođstvom Veljka Belivuka. Upitali smo nekadašnjeg šefa obezbeđenja premijera Zorana Đinđića Milana Veruovića da li država ima snage da se obračuna sa organizovanim kriminalom.

Nakon hapšenja 17 pripadnika kriminalne grupe koju su predvodili Belivuk i Miljković, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, rekao je da je to posledica napornog rada i da je Srbija ozbiljna država, te da sebi neće dozvoliti da u njoj postoje organizovane kriminalne grupe koje misle da su jače od države i da mogu da prođu nekažnjeno. Saglasan sa tim je i zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić koji je rekao da je MUP ovom akcijom pokazao da u državi Srbiji nema zaštićenih. Milan Veruović, nekadašnji šef obezbeđenja premijera Zorana Đinđića, prokomentarisao je ove izjave, kao i izjavu predsednika Aleksandra Vučića, rekavši da one nisu istinite i da je dokaz za to da u vrhu vlasti sedi Zlatibor Lončar koji je, prema njegovim rečima, bio blizak saradnik Zemunskog klana. Veruović je izjavio i da se ne može izmeriti opasnost koja preti od pojedinih kriminalnih grupa, ali da ne smatra da su kriminalne grupe koje deluju za vreme aktuelne vlasti ništa manje opasne od Zemunskog klana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here