Sastanak predsednika Vučića i ambasadora Francuske

0
72

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Republike Francuske Žan-Luja Falkonija, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, u svetlu prošlonedeljne posete Parizu i sastanka sa predsednikom Emanuelom Makronom.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, prilikom sastanka sa ambasadorom Francuske u Srbiji Žan Lujem Falkonijem, izrazio zahvalnost predsedniku Makronu za gostoprimstvo, a posebno za odnos uvažavanja koji ima za Srbiju. On je rekao da je predsednik Makron jedan od retkih državnika, uglednih i uticajnih u okvirima evropske i svetske politike i ekonomije, koji je uvek spreman da čuje srpske stavove i razume težinu našeg položaja. Predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo što predsednik Makron namerava ponovo da poseti Srbiju, jer je njegova poseta 2019. godine, prema njegovim rečima, ostavila poseban trag u istoriji srpsko-francuskih odnosa i dala im novi zamajac.

Predsednik Vučić je, takođe, rekao da su dobri odnosi sa Francuskom od izuzetne važnosti za Srbiju i da će lično pratiti realizaciju zajedničkih projekata. Konstatovano je da projekat beogradskog metroa dobro napreduje i da prati planiranu dinamiku. Razmotren je i napredak drugih velikih projekata poput radova na aerodromu “Nikola Tesla”, kojim upravlja francuski “Vansi” i sanacije deponije Vinča, u kojoj učestvuje francuski “Suec”. S tim u vezi, na sastanku, kojem su prisustvovali ministri Nebojša Stefanović i Siniša Mali, razgovaralo se o daljem jačanju saradnje, posebno u oblasti infrastrukture, kao i u oblasti odbrane, odnosno vojno-tehničke saradnje. Predsednik Vučić je i ovom prilikom izrazio nadu da će Srbija, prihvatanjem nove metodologije za vođenje pregovora sa EU, ostvariti napredak na evropskom putu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here