Sastanak ministara odbrane i građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

0
84

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem o zajedničkim projektima dva ministarstva.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović razmatrali su na današnjem sastanku predlog izmena Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti koji, između ostalog, predviđa i izmenu uslova pri kupovini stanova, a koji je izradilo Ministarstvo građevinarstva. Pomenute izmene Zakona odnose se na promenu dosadašnjeg načina konkurisanja pripadnika vojske, policije i ostalih snaga bezbednosti za kupovinu stanova po povoljnim uslovima.

Osim o državnoj stanogradnji, ministar Stefanović razgovarao je i sa direktorom JP „Skijališta Srbije“ Dejanom Ćikom, koji je takođe prisustvovao sastanku, o završetku planirane izgradnje objekata u okviru vojnog kompleksa na Kopaoniku.  U njemu je do sada završena izgradnja garaže, dok je tema današnjeg razgovora bio početak izgradnje heliodroma sa pratećim sadržajima za helikopter Mi-17. Njegova izgradnja počeće krajem proleća, a završetak radova očekuje se do kraja oktobra.

Ministri Stefanović i Momirović na današnjem sastanku razmotrili su i mogućnosti proširenja 51. skijaškog poligona Vojne akademije na Kopaoniku, na kojem se izvode brojne obuke u zimskim uslovima kadeta Vojne akademije, ali i svih pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane. Oni su razgovarali i o razmeni nepokretnosti između „Koridora Srbije“ i Vojnograđevinske ustanove u vezi izgradnje obilaznice oko Beograda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here