Sastanak Aleksandra Vučića i ambasadora Ruske Federacije

0
120

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka i zamolio ga da predsedniku Vladimiru Putinu prenese zahvalnost za čestitku koju mu je uputio povodom Dana državnosti.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, prilikom sastanka sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom, rekao da Srbija i Rusija imaju čvrste prijateljske odnose, koji se dokazuju u različitim izazovima, pa i sada, u vreme pandemije KOVID-19. Zato je zamolio ambasadora Bocan-Harčenka da predsedniku Putinu prenese zahvalnost za isporuke vakcine Sputnjik V, jer su doprinele tome da naša zemlja prednjači u vakcinaciji i pružanju stanovništvu pouzdane odbrane od korona virusa. Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su, s tim u vezi, razgovarali o mogućnosti da Srbija, uz pomoć stručnjaka iz Rusije i na osnovu ruske tehnologije, samostalno proizvodi vakcine.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su, uoči posete potpredsednika Vlade Ruske Federacije i kopredsedavajućeg Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Jurija Borisova, konstatovali da se realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata dobro sprovodi. Izgradnja deonice pruge od Stare Pazove do Novog Sada koju gradimo sa ruskim RŽD, ide planiranom dinamikom i završetak radova se očekuje krajem ove godine, kako je predsednik Vučić i obećao. Oni su u isto vreme razgovarali o konkretnim predlozima za buduću saradnju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here