Dragan Todorović – Kada je u pitanju Kosovo i Metohija nema kompromisa

0
81

Predsednik „Istočne alternative“, Dragan Todorović, je rekao da oko pitanja Kosova ne bi trebalo da se postižu nikakvi kompromisi, već treba da se potrudimo da što pre dođe trenutak kada će Kosovo ponovo biti pod upravom Srbije.

Kompromis u vezi Kosova i Metohije nije lako naći, ali ne treba gubiti nadu da će na kraju biti postignuto neko kompromisno rešenje koje će biti prihvatljivo za obe strane, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić posle razgovora sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom. Moramo da uradimo sve kako bismo se približili dogovoru, jer je za Srbiju veoma važno očuvanje stabilnosti, istakao je predsednik Vučić. Upitali smo predsednika „Istočne alternative“ Dragana Todorovića da li je moguće postići kompromis za kosovski problem i šta bi taj kompromis podrazumevao za Srbiju.

Govoreći o problemu Kosova kao važnoj tački u okviru napredovanja Srbije na putu ka Evropskoj uniji, predsednik Aleksandar Vučić je poručio da Francuska želi da se postignu određeni rezultati u rešavanju ovog pitanja, kao i da takvi zadaci neće biti nimalo laki. On je dodao i da je bio vrlo iskren i govorio otvoreno o toj temi sa predsednikom Francuske, sa kojim se sastao 11. put i koga smatra velikim prijateljem Srbije. Komentarišući izjavu predsednika Vučića, predsednik „Istočne alternative“ Dragan Todorović je izjavio da pomenuti kompromis znači da će Zapad probati da nametne svoje ideje, koje bi za posledicu imale priznavanje Kosova od strane Srbije što, kako Todorović naglašava, ni u kom slučaju ne sme da se uradi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here