Božo Prelević – Istraga vezana za Veljka Belivuka biće vođena u skladu sa partijskim interesima

0
144

Advokat Božo Prelević je rekao da smatra da u odlučivanju u vezi sa postupkom koji se vodi protiv Belivuka i njegovog kriminalnog klana i mogućim novim hapšenjima u budućnosti, neće učestvovati samo stručnjaci, već da će ti postupci biti strogo kontrolisani od strane političara.

Centralna figura u slučaju privođenja Veljka Belivuka je Andrej Vučić, izjavio je advokat Božo Prelević. U toku je sukob frakcija kriminalnih grupa koje su povezane sa državom i političkim vrhom i sve se to dešava pod budnim okom međunarodnog faktora. Da li očekuje nova hapšenja i kojim tokom će ići istraga o delima kriminalne grupe koju predvodi Veljko Belivuk, upitali smo advokata Božu Prelevića.

Mladen Nenadić, tužilac za organizovani kriminal, izjavio je da će svaka sprega između državnog aparata i organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka biti rasvetljena. I dok iz Tužilaštva poručuju da neće dozvoliti da neko bude povlašćen ili zaštićen, deo javnosti ipak smatra da će ovaj postupak biti strogo kontrolisan od strane političara. Advokat Božo Prelević izjavio je da je pad Belivuka posledica sukoba između levog i desnog saradnika Andreja Vučića, te da se predsednikov brat odlučio za onog koji sve rešava novcem, dok je žrtvovan onaj koji sve rešava nasiljem. Kako je naveo Božo Prelević u intervjuu za portal NovaS, jasno je da su neki događaji na Kopaoniku i u Beogradu bili presudni u sukobu između dve grupe, odnosno saradnika s leve i s desne strane Andreja Vučića, a da nakon takvog sukoba, obe grupe nisu mogle da opstanu. Prelević je rekao i da su pošteđeni oni saradnici koji su i poligrafom zaštićeni za ubistvo Olivera Ivanovića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here