Početak rada Data centra na Vojnogeografskom institutu

0
160

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je Vojnogeografski institut „General Stevan Bošković“ na kom je danas počeo sa radom Data centar. Stefanović se zahvalio zaposlenima u Institutu što svojim radom pomažu da naši vojnici budu efikasniji i svoje zadatke izvršavaju na najbolji mogući način.

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Nebojša Stefanović obišao je danas Vojnogeografski institut “General Stevan Bošković” povodom početka rada Data centra, čija je osnovna namena stvaranje održivog sistema za čuvanje, distribuciju i skladištenje podataka koje proizvodi Vojnogeografski institut, a kako je ministar Stefanović istakao, prioritetni korisnik tih podataka je Ministarstvo odbrane, odnosno jedinice Vojske Srbije. Ministar je prilikom obilaska naglasio i da se razmatra kako daljim investicijama dodatno modernizovati rad Vojnogeografskog instituta.

Na kraju posete, ministar Stefanović je čestitao zaposlenima Vojnogeografskog instituta na značajnim uspesima koje su postigli i što svojim radom pomažu da naši vojnici budu efikasniji i svoje zadatke izvršavaju na najbolji mogući način. Otvaranju Data centra Vojnogeografskog instituta prisustvovali su načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Miroljub Čupić, komandant Centralne logističke baze brigadni general Petar Latković i zastupnik direktora Vojnogeografskog instituta pukovnik Radoje Banković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here