Čestitka Zdrave Srbije novoizabranom patrijarhu Porfiriju

0
103

Zdrava Srbija uputila je čestitku novoizabranom patrijarhu Porfiriju, u kojoj je predsednik stranke Milan Stamatović izrazio uverenje da će Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije s puno truda, razumevanja i ljubavi obavljati svoju svetu misiju i da će verni narod voditi putem mira, tolerancije, međusobnog uvažavanja i poštovanja.

Zdrava Srbija uputila je čestitku novoizabranom patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju u kojoj se navodi da su predstavnici ove stranke uvereni da će novoizabrani patrijarh biti jednak u blagosti i postupanju prema svim vernicima i da će baštiniti praštanje i pomirenje među Srbima. Predsednik Zdrave Srbije, Milan Stamatović, je u svoje i ime članova stranke, izrazio nadu da će u toku svog vođenja Srpske pravoslavne crkve i vernog naroda srpskog patrijarh obnoviti stolovanje srpskih patrijaraha u Pećkoj patrijaršiji i da će se svim snagama, naravno, uz Božiju pomoć, boriti za opstanak srpske južne pokrajine Kosova i Metohije u sastavu države Srbije.

Stamatović je izrazio uverenje da će Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije s puno truda, razumevanja i ljubavi obavljati svoju svetu misiju i da će verni narod voditi putem mira, tolerancije, međusobnog uvažavanja i poštovanja. „Želim da dugo budete na tronu svetog Save, da budete dostojan naslednik svih prethodnih patrijaraha srpskih i da sa mudrošću vodite naš pravoslavni narod srpski“ zaključio je Stamatović u čestitki novoizabranom patrijarhu SPC.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here