Branislav Lečić – Demokratska stranka smeta vlasti

0
145

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije odbacilo je prijavu Branislava Lečića za upis promene podataka u Registar političkih stranaka, koja se odnosi na promenu zastupnika Demokratske stranke. Obrazlažući zašto je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu kasnilo sa donošenjem odluke Lečić je rekao da su svi rokovi odavno probijeni i da se na odluku čekalo 4 meseca jer Demokratska stranka smeta vlasti, kojoj odgovara trenutno stanje u opoziciji.

Nove podele u Demokratskoj stranci više nikoga ne iznenađuju. Veliki broj stranaka nastao je iz Demokratske stranke i te podele su je znatno oslabile. Zamolili smo Branislava Lečića da prokomentariše najnovija dešavanja u Demokratskoj stranci.

Ona struja unutar Demokratske stranke, koja je izabrala Branislava Lečića za predsednika stranke, predala je, 5. oktobra, Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu zahtev da u Registru političkih stranaka on bude upisan kao zastupnik Demokratske stranke. Ministarstvu je dostavljena i dodatna dokumentacija kojom se potvrđuje da je ispoštovana procedura u potpunosti, kao i Statut stranke. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije odbacilo je prijavu Branislava Lečića za upis promene podataka u Registar politčkih stranaka, koja se odnosi na promenu zastupnika Demokratske stranke. Rešenje je potpisala ministarka Marija Obradović, a u rešenju se navodi da je protiv odluke Ministarstva moguće pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom. Pravni zastupnik Demokratske stranke u Registru političkih stranaka je predsednik te stranke Zoran Lutovac, koji tvrdi da 26. septembra nije bilo izbora u Demokratskoj stranci, na kojima je, kako tvrdi Lečić, on izabran za novog lidera stranke. Lečić je izjavio da je rešenje koje je doneto „politička odluka“, jer predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću „odgovara trenutna situacija u opoziciji“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here